Zdrowsza wersja chipsów w porównaniu do tych sklepowych. Chipsy z selera można przygotować zarówno smażąc je w głębokim oleju, jak również w wersji bardziej dietetycznej w piekarniku. Ich dużą zaletą jest to, że dość specyficzny smak selera, za którym niektórzy nie przepadają, nie jest w chipsach wyczuwalny. Chipsy mają przyjemny, słodkawy posmak. Pyszne same w sobie, nie wymagają dodatku soli, choć oczywiście można je oprószyć zwykłą solą lub ziołową.
Chipsy z selera można podawać np. z dipem z awokado. (Przepis na samym dole).
Muszę jeszcze dodać, że chipsy wcale nie wychodzą chrupiące, jakby można było się spodziewać. Są dość miękkie, chrupiące raczej tylko na brzegach.
Chipsy z selera smażone:
Składniki:
Sposób przygotowania:
Dip z awokado:
Składniki:
Sposób przygotowania: